Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για τεράστια συμφωνία αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού




Ιούνιος 1, 2020. 20:07


Η ιταλική εφημερίδα «La Republica» δημοσίευσε ότι η κυβέρνηση στη Ρώμη ετοιμάζεται να εγκρίνει τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμφωνία με την Αίγυπτο που περιλαμβάνει φρεγάτες και εκτοξευτές πυραύλων, εκτός από μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon.



Η εφημερίδα ανέφερε ότι η τεράστια συμφωνία περιλαμβάνει δύο φρεγάτες «Frame Bergamini», που ήταν ενταγμένες στο ιταλικό ναυτικό, καθώς και τέσσερις άλλες φρεγάτες που θα κατασκευαστούν ειδικά για την Αίγυπτο.


Η εφημερίδα επισήμανε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει 20 εκτοξευτές πυραύλων, 24 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, multi-taskers, 24 ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη M-346, προηγμένη εκπαίδευση, δορυφόρο αναγνώρισης και απεικόνισης ραντάρ.


Η εφημερίδα, παραθέτοντας πηγή προσκείμενη στον Ιταλό πρωθυπουργό, σημειώνει ότι παρά τις πολλές δυσκολίες και εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της δολοφονίας του Ιταλού φοιτητή στην Αίγυπτο, αυτή η συμφωνία θεωρείται έργο του αιώνα, καθώς δεν αντιπροσωπεύει μόνο εμπορική και βιομηχανική αξία για την Ιταλία, αλλά εμπίπτει επίσης στην επιθυμία της Ρώμης να διατηρήσει σταθερές σχέσεις με το Κάιρο, καθώς και να διατηρήσει πολιτικό διάλογο σχετικά με πολλά ανοιχτά θέματα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ιταλικής ναυπηγικής βιομηχανίας, Τζουσέπε Μπόνο,  αναγνώρισε την ύπαρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ιταλίας για δύο πολεμικά πλοία «FRAME» αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Με αυτήν τη συμφωνία, η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία θα έχει ένα από τα πιο ποικίλα και καλά οπλισμένα οπλοστάσια αεροσκαφών στον κόσμο.


Η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται να παραλάβει νέα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 εντός του επόμενου έτους, και με αυτή τη νέα συμφωνία με την Ιταλία, θα αποκτήσει επίσης αεροσκάφη Eurofighter.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr