Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με την ‘Israel Aerospace Industries’ μίσθωση UAV επιτήρησης

Μάιος 6, 2020. 23:29


Επεκτείνοντας τις αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μισθώσουν τη ναυτική παραλλαγή  των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων επιτήρησης «Heron» για τρία χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.«Ως μέρος της συμφωνίας, το υπουργείο Άμυνας για τον ελληνικό στρατό θα μισθώσει το σύστημα «Heron» στη ναυτική διαμόρφωση για τρία χρόνια, με δυνατότητα αγοράς του συστήματος στο τέλος της περιόδου», δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.


Το σύστημα Heron, εξοπλισμένο με πλατφόρμες δραστηριότητας ημέρας και νύχτας, ραντάρ θαλάσσιας περιπολίας και δορυφορικές επικοινωνίες, προσφέρει εκτεταμένη επιχειρησιακή αντοχή σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, όπως θαλάσσια περιπολία, προστασία θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, αναζήτηση και διάσωση, διαχείριση καταστροφών και πολλά άλλα.


Το σύστημα λειτουργεί στις  ισραηλινές δυνάμεις και στις ναυτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και έχει αποδείξει τις δυνατότητές του και στην Ελλάδα.


The great security relations between Israel and Greece are expanding. First agreement between IMoD & the Hellenic Ministry of National Defense was signed: Israel will lease IAI Heron UAVs to Greece. The Israeli system will be used primarily for border defense. 🇮🇱🇬🇷
View image on TwitterView image on Twitter

233 people are talking about this

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr