«Η Ελλάδα εκσυγχρονίζει το τεθωρακισμένο Λεωνίδας»: Τούρκικο δημοσίευμαΙούνιος 10, 2020. 00:04

Στα  τουρκικά μέσα ενημέρωσης - επί των αμυντικών θεμάτων – κυκλοφόρησε άρθρο που δημοσιεύθηκε σε ελληνική ιστοσελίδα  για την παραγωγή  τεθωρακισμένων από την «EODH Hellas».Αναφέρεται στον εκσυγχρονισμό των παλαιών τεθωρακισμένων ελληνικής κατασκευής Leonidas 1 και 2.


«Η EODH Hellas, η οποία συνεχίζει τις δραστηριότητές της με έδρα την Ελλάδα, έχει αναπτύξει ένα πακέτο εκσυγχρονισμού για τις πλατφόρμες Leonidas 1 και 2 για την κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου πεδίου μάχης» σημειώνεται χαρακτηριστικά. 


Όπως επισημαίνει το τούρκικο άρθρο, σε ανάλυση που έγινε στο πακέτο εκσυγχρονισμού, αναφέρθηκε ότι τα οχήματα θα έχουν αυξημένη δυνατότητα επιβίωσης και θα μπορούν να αντέξουν σε πυροβόλα 22mm, το οποίο είναι το κύριο όπλα των τούρκικων τεθωρακισμένων.


Μάλιστα  το ελληνικό άρθρο χαρακτηρίζει ως «ελληνική έκπληξη» την παραγωγή της συνέχειας του 'Λεωνίδας' που ξεκίνησε το 1982.

Γίνεται καταφανές πως οι Τούρκοι απορροφούν κυριολεκτικά ότι αναγράφεται για αμυντικά θέματα στην Ελλάδα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr