Λιβύη- Ιταλία: Σάρατζ και Κόντε συμφώνησαν στην επιστροφή των ιταλικών εταιρειών





Ιούνιος 28, 2020. 20:59


Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης,  Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν για την επιστροφή των ιταλικών εταιρειών στη Λιβύη και την επανάληψη των εργασιών τους στη χώρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των δύο στη Ρώμη.


«Οι δύο αξιωματούχοι ανανέωσαν την πρόταση κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η λύση στην κρίση της Λιβύης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική και ότι όλοι πρέπει να εργαστούν μέσω μιας πολιτικής πορείας που θα επιτύχει σταθερότητα σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου»,  αναφέρει σχετικά το προεδρικό συμβούλιο της Τρίπολης.


«Ο αλ Σάρατζ και ο Κόντε συμφώνησαν, επίσης, οι ιταλικές δυνάμεις θα συνεχίσουν την αποναρκοθέτηση  και να απομακρύνουν τα κατάλοιπα του πολέμου από τη νότια Τρίπολη, που ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε το Γραφείο Πληροφοριών.


Η Ιταλία είχε αναπτύξει μια ιταλική στρατιωτική μονάδα στην αεροπορική βάση της Μισράτα, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός ιταλικού στρατιωτικού νοσοκομείου, για να παρέχει περίθαλψη στις δυνάμεις του αλ Σάρατζ από το 2016, αλλά αυτή η ιταλική βάση βρίσκεται ακόμα στη Μισράτα παρά  του ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια από την εγκατάστασή της, για την προστασία των ιταλικών πολεμικών πλοίων που αγκυροβολούν στα λιμάνια της Μισράτα και της Τρίπολης.


Libya herald, Address Libya,
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr