Αντιπολίτευση Αλβανίας: Θα γίνουμε πλυντήριο ξεπλύματος χρήματος



Ιούνιος 13, 2020. 20:41

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας (PD) εξέφρασε την αντίθεσή του στη λεγόμενη «δημοσιονομική αμνηστία» που προωθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα, λέγοντας ότι θα μετατρέψει την Αλβανία στο μεγαλύτερο πλυντήριο ξεπλύματος χρήματος του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς στην Ευρώπη!



Από την έδρα του PD, η πρώην βουλευτής, Γιορίντα Ταμπάκου δήλωσε ότι αυτό είναι ένας δείκτης για το πώς αυτή η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα μόνο να εμπλουτίσει τους ολιγάρχες, και όχι τους Αλβανούς πολίτες, όπου με αυτήν την αμνηστία, σύμφωνα με την ίδια, στοχεύει να βοηθήσει τους εγκληματίες και τις εγκληματικές οργανώσεις να ξεπλένουν παράνομα τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα χρήματά τους.


Η Ταμπάκου πρόσθεσε ότι ο νόμος της κυβέρνησης είναι επιζήμιος για την οικονομία, ωθεί και υποκινεί για εγκλήματα και χρήματα  από διαφθορά και θα μετατρέψει την Αλβανία σε Παναμά.


Η αλβανική Report TV  αποκάλυψε το πλήρες σχέδιο για τη δημοσιονομική αμνηστία, η οποία δείχνει ότι όχι μόνο τα χρήματα θα νομιμοποιηθούν, αλλά και ακίνητα, αυτοκίνητα, διαμερίσματα και άλλα ακίνητα. 


Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έχει διευκρινίσει ότι πολιτικοί, πρώην πολιτικοί, εισαγγελείς και δικαστές δεν θα επωφεληθούν από την αμνηστία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr