Αρχηγός Αιγυπτιακού Στρατού : Οι δυνάμεις μας είναι σε εγρήγορση στα λιβυκά σύνορα



Ιούνιος 10, 2020. 21:35

Κάιρο.

Ο επικεφαλής προσωπικού του Αιγυπτιακού στρατού, στρατηγός Μοχάμεντ Φαρίντ, είπε την Τετάρτη, οι δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας και μάχης για να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις και τους κινδύνους.



Ο Φαρίντ έκανε τη δήλωση κατά τη συνάντησή του με διοικητές, αξιωματικούς και στρατιώτες στη δυτική στρατιωτική περιοχή, που συνορεύει με τα σύνορα με τη Λιβύη.


Ο Φαρίντ είπε, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο αιγυπτιακός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ότι ο στρατός είναι έτοιμος «να αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους και τις προκλήσεις, να διαφυλάξει τα ιερά και να προστατεύσει τα σύνορα της Αιγύπτου προς όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις, σε συνδυασμό με την παροχή όλων των μέσων υποστήριξης για να βοηθήσει τις κρατικές υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους του ιού της Κορώνας».


Τόνισε ότι «οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις δυναμώνουν μέρα με τη μέρα, υπό το φως της προμήθειας των τελευταίων χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών όπλων και εξοπλισμού, εκτός από το υψηλό πνεύμα μάχης και ηθικού και σχηματισμών  και έχουν την ικανότητα να επιτελέσουν το καθήκον τους».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr