Αιγυπτιακό δημοσίευμα: Η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη



Ιούνιος 10, 2020. 22:00

Ελληνική φρεγάτα αναχαίτισε ένα τουρκικό πλοίο που είναι ύποπτο για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών που προορίζονται για τη Λιβύη, σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Ναυτικού, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.


Οι πηγές ανέφεραν  ότι η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» που  συμμετέχει σε ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής, «εντόπισε ένα τουρκικό πλοίο που είναι ύποπτο ότι μεταφέρει όπλα στη Λιβύη».


Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το τουρκικό εμπορικό πλοίο συνοδεύονταν από δύο τουρκικές φρεγάτες.


Εστάλη «σήμα» στο τουρκικό πλοίο, αλλά χωρίς απάντηση.... Μετά από αυτό, ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Ναυτικού πέταξε πάνω από το τουρκικό πλοίο για να ζητήσει άδεια για την επιθεώρηση της αποστολής, προτού απορριφθεί το αίτημα.


Με τον τρόπο αυτό, η Τουρκία εξακολουθεί να παραβιάζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαγορεύει την προμήθεια όπλων στη Λιβύη.


Τον Μάρτιο του 2011, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε το ψήφισμα 1970, ζητώντας από όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να «εμποδίσουν την πώληση ή την προμήθεια όπλων και σχετικού υλικού στη Λιβύη».


Αυτή η απόφαση περιλαμβάνει όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό, παραστρατιωτικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά και η απόφαση έχει παραταθεί περισσότερες από μία φορές.


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης παρουσίασε στο παρελθόν αποδεικτικά στοιχεία για την τουρκική συμμετοχή στη Λιβύη, είτε προμηθεύοντας όπλα, είτε στέλνοντας μισθοφόρους για να πολεμήσουν στις τάξεις της κυβέρνησης της Τρίπολης.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr