Τουρκία: Συνομιλία Ιμπραήμ Καλίν με Ο’Μπράιεν- σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας ΗΠΑ



Ιούνιος 23, 2020. 23:18

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Σύμβουλο  Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Σ. Ο’Μπράιεν, όπως αναφέρει η τουρκική ‘Aksam’.



Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν διεξοδικά η Λιβύη, η Συρία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (βόρειο Ιράκ), ο τομέας της υγείας και οι οικονομικές σχέσεις.


Σύμφωνα με τον Ιμπραήμ Καλίν:


«Στο τηλεφώνημα συζητήσαμε λεπτομερώς για τη Λιβύη, τη Συρία και την τρομοκρατία. Τον αγώνα κατά του Covid-19 καθώς και οι οικονομικές σχέσεις. Είπαμε για την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών για μια βιώσιμη εκεχειρία στη Λιβύη και τις ανησυχίες για την ασφάλεια της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας καθώς και την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία του ΟΗΕ. Τονίστηκε η υποστήριξη των νόμιμων και αξιόπιστων παραγόντων για τη διαδικασία πολιτικής λύσης.
Για την επιτάχυνση της διαδικασίας πολιτικής επίλυσης στη Συρία, η κοινή προσδοκία είναι το έργο της Συνταγματικής Επιτροπής να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα και να διατηρηθεί η εκεχειρία που αναλήφθηκε στο Ιντλίμπ», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr