Ερντογάν: «Αβάσιμες οι απειλές της Ελλάδας, δεν γνωρίζει τα όρια της»



Ιούνιος 8, 2020. 23:20

Ο πρόεδρος Ερντογάν- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- μετά την αύξηση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρθηκε στις προκλητικές απειλές της Ελλάδας. 

Ο Ερντογάν παρότρυνε την Ελλάδα να γνωρίσει για τα όρια της, ενώ για την Τουρκία είπε πως «ό, τι κάνει, το κάνει γνωρίζοντας πολύ καλά».



 Ο πρόεδρος Ερντογάν στην εκπομπή «Ειδική ατζέντα του Προέδρου» / «Cumhurbaşkanı Gündem Özel», έκανε σημαντικές δηλώσεις, όπως σημειώνεται.


Αναφέρθηκε στις αυξανόμενες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλου ότι «συμπεριλαμβάνεται στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Τουρκίας. Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της χώρας μας».


Ο Ερντογάν έκανε μια δήλωση για το θέμα.


«Αυτή η (γεωγραφική) θέση στον χάρτη βρίσκεται στη μέση των θαλάσσιων περιοχών της δικαιοδοσίας της Λιβύης και της Τουρκίας (αναφέρεται στη συμφωνία Τρίπολης Τουρκίας). 

Ο πιο ευφυής άνθρωπος στην Τουρκία που γνωρίζει, δεν θα έκανε την παραμικρή παραχώρηση. 

Παλαιότερα, δεν είχαμε σεισμικά ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρύπανα.

 Τώρα έχουμε 3 τρυπάνια και 2 σεισμικά ερευνητικά πλοία. Κάνουν τη δουλειά τους. 

Στείλαμε το Φατίχ στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτά φυσικά του ενοχλούν πολύ. 

Όλα αυτά πηγαίνουν μαζί με φρεγάτες, κανονίστε να μην γίνει το παραμικρό λάθος», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα έκανε τίποτε εάν δεν γνώριζε τα όρια της, αυτό είναι προφανές.


Μετά από αυτό αναφέρθηκε στις θέσεις της Ελλάδας.


Μας λένε «μην μετατρέψετε την Αγία Σοφία σε τζαμί». Εσείς θα μας πείτε τι θα κάνουμε στην Τουρκία;, είπε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και στα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία καθώς και στην οικονομία της χώρας.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr