Απέτυχε η διαμαρτυρία των Αλβανών εθνικιστών στο Αργυρόκαστρο




Η αλβανική αστυνομία συλλαμβάνει έναν διαμαρτυρόμενο στο Αργυρόκαστρο

Ιούνιος 17, 2020. 20:15

Η εθνικιστική ομάδα  τα «Παιδιά της Λιαπουριάς» προσπάθησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο, αλλά απέτυχαν.



Οι πιο εριστικοί, από αυτούς που ήταν καμιά δεκαριά συνελήφθησαν από την αλβανική αστυνομία, η οποία με μια δύναμη λίγων ανδρών εμπόδισε τους διαμαρτυρόμενους να πλησιάσουν την ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία.


Ωστόσο, ένας από διαμαρτυρόμενους δήλωσε «δεν είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την Ελλάδα , αλλά τον Έλληνα πρόξενο. Οι Αλβανοί και οι Έλληνες είναι αδελφικοί λαοί».


Πριν από λίγες ημέρες το φόρουμ «Παιδιά της Λιαπουριάς» έκαψαν την ελληνική σημαία στο ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας, όπου αναπαύονται τα οστά των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών του ιταλο-ελληνικού πολέμου.


Όπως σημειώνει το αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι OraNews, σήμερα η ομάδα άλλαξε στάση και δήλωσε ότι τίθεται εναντίον του καψίματος των σημαιών και πιστεύουν στην αδελφοσύνη του αλβανικού με τον ελληνικό λαό.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr