Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η Ένωση Καλλιτεχνών Βουλγαρίας απειλεί τους Βούλγαρους που έρχονται στην ΕλλάδαΙούνιος 17, 2020. 08:41

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Καλλιτεχνών, Χρίστο Μουταφτσίεφ, ,επέκρινε τους συμπατριώτες του που πηγαίνουν σε διακοπές στην Ελλάδα.

Πιστεύει ότι ο εγχώριος τουρισμός πρέπει να υποστηριχθεί, δεδομένων των συνεπειών της πανδημίας, και υποστηρίζει ότι οι Έλληνες μισούν τους Βούλγαρους και είναι πρόθυμοι να τους εξαπατήσουν, όπως γράφει η Βέτσερ.Σε συνέντευξη του στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό «Sega», είπε ότι ο ίδιος θα περάσει το καλοκαίρι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.


Θα υποστηρίξω τον εγχώριο τουρισμό εις βάρος των «Βυζαντινών», που μας μισούν από τα βάθη της ψυχής τους και είναι έτοιμοι να μας εξαπατήσουν ακόμη περισσότερο, είπε.


Επικρίνοντας όσους έχουν φύγει για την Ελλάδα, λέει ότι είναι πιθανό να κάνουν διακοπές από τα χρήματα που το κράτος τους έχει δώσει ως οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσουν τις συνέπειες της πανδημικής κρίσης.


Είναι επίσης εξοργισμένος που η Ελλάδα διαφημίζεται στη Βουλγαρία.


«Πηγαίνω διακοπές με την οικογένειά μου στο ίδιο μέρος για 5 χρόνια και δεν έχω παράπονα. Ήμουν επίσης στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πάμε ξανά εκεί.


 Ξέρετε, ο συνάδελφός σας από την BTV είπε: Ο καιρός θα είναι καλός στο τέλος της εβδομάδας, είμαστε έτοιμοι να φύγουμε για την Ελλάδα», είπε ο Μουταφτσίεφ επικριτικά.


Τις τελευταίες 24 ώρες, περισσότερα από 15.000 άτομα έχουν περάσει τα βουλγαρο-ελληνικά σύνορα.


Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι του εσωτερικού τουρισμού αναμένουν βοήθεια από το κράτος και ταυτόχρονα δεν έχουν τον κατάλληλο διάλογο με τους τουρίστες.


Τα ψάρια είναι πιο φρέσκα και φθηνότερα εδώ, τα ξενοδοχεία είναι καθαρότερα και ασφαλέστερα, είπε στους ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr