Εξόργισε τους Σέρβους ο Αλβανός προπαγανδιστής



Ιούνιος 6, 2020. 18:16

Ο Αλβανός  εθνικιστής που ακολουθεί προπαγανδιστική πρακτική κατά των Ελλήνων και των Σέρβων και ουδέποτε κατά των Τούρκων, ενώ η χώρα του ήταν 600 χρόνια υπό τον οθωμανικό ζυγό, έκανε ένα ντοκιμαντέρ που εξόργισε τους Σέρβους για τις απόψεις του στο Κοσσυφοπέδιο.



Στην εκπομπή του που παρουσιάζει στο Top Channel ο Μαρίν Μέμα έκανε μια βιντεοσκόπηση πριν από 6 ημέρες και την παρουσίασε με τον τίτλο «Σερβική απάτη με τις εκκλησιές στο Κοσσυφοπέδιο. Σε αυτό υποστηρίζει στο βίντεο του ότι  τα μοναστήρια και οι εκκλησιές του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι σερβικά, αλλά τα είχαν καταλάβει οι Σέρβοι από τους λεγόμενους Ιλλυριούς- Αρμπέριους.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «το ντοκιμαντέρ που αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα ορισμένα ιστορικά γεγονότα έχει ξεσηκώσει ολόκληρο το σερβικό κράτος».


Αντέδρασαν Σέρβοι πολιτικοί, ιστορικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι γνωστοί στη σερβική κοινωνία. Μάλιστα, ο επικεφαλής του γραφείου του Κοσσυφοπεδίου στη σερβική κυβέρνηση, Μάρκο Τζούριτς είπε ότι η Σερβία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τα ιερά της από το Κοσσυφοπέδιο.


«Είναι σαφές ότι η Σερβία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ και σε καμία περίπτωση τους αγίους της στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, και πιστεύουμε ότι ακόμη και ο αλβανικός λαός, που είναι περήφανος για την πλούσια ιστορία και παράδοση, δεν χρειάζεται να καταχραστεί την ιστορία και την παράδοση άλλων λαών», δήλωσε ο Τζούριτς.


Απάντηση έδωσε και το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας ανακοινώνοντας ότι οι Αλβανοί δεν σταματούν να προκαλούν το σερβικό κράτος, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να παραμορφώσουν τη σερβική ιστορία.




Στοιχεία από το αλβανικό top-channel.tv

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr