Τουρκικό κόμμα ζητά από τη διεθνή κοινότητα την αναγνώριση της Κριμαίας και Κατεχόμενης Κύπρου

Φωτό από την uc.od.ua

Ιούνιος 26, 2020. 12:59

Το τουρκικό κόμμα «Vatan Partisi» θεωρεί  ως απαραίτητο από τη διεθνή κοινότητα την αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήμα της ρωσικής επικράτειας, αλλά και της Κατεχόμενης Κύπρου.



Αυτό αναφέρεται στο κείμενο που έστειλε το κόμμα την Τετάρτη στο «Σχέδιο Ειρήνης και Φιλίας στη Μαύρη και Μεσόγειο Θάλασσα», σύμφωνα με το Tass.


«Είναι απαραίτητο να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που απειλούν την ειρήνη και την ανάπτυξη των περιοχών του Ευξείνου Πόντου, της Κασπίας θάλασσας, του Αιγαίου πελάγους, της Μεσογείου και να υποστηρίξουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Όλες οι χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ και την Αμπχαζία. Η Κριμαία πρέπει να αναγνωρισθεί ως έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρεται στο κείμενο του κόμματος.


Επίσης, το αριστερό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Vatan» ζητά την άρση όλων των κυρώσεων και εμπάργκο που επιβάλλονται από διάφορες χώρες και οργανισμούς από όλα τα κράτη που βρίσκονται σήμερα κάτω από αυτούς τους περιορισμούς.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr