Λιβύη: Αναμένονται σκληρές μάχες- Ο Χαφτάρ μεταφέρει στη Σύρτη στρατιωτικές ενισχύσεις



Ιούνιος 14, 2020. 21:53

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χάλιφα Χαφτάρ, την Κυριακή, μετέφερε πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις στην πόλη Σύρτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πιθανή επίθεση από τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές της κυβέρνησης Φαγιέζ αλ Σάρατζ και της Τουρκίας, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.



Το κέντρο πολυμέσων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης- LNA,  ανέφερε στο Twitter ότι μετακινούνται προς τη Σύρτη, το τάγμα 302- «Κεραυνός» προς τα δυτικά της πόλης.


Δημοσίευσε, μάλιστα, φωτογραφίες που δείχνουν στρατιωτική αυτοκινητοπομπή δεκάδων οχημάτων να μετακινείται προς τη Σύρτη.


Εν τω μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο «TASS» επικαλούμενο στρατιωτική πηγή του LNA, ανέφερε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την πόλη της Σύρτης.


Η πηγή πρόσθεσε: «Αναμένουμε ότι την επόμενη χρονική περίοδο θα έχουμε πολλές εξελίξεις. Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε σενάρια για αυτές».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr