«Η Τουρκία προτείνει νέα συμφωνία με τη Λιβύη με τη συμμετοχή του ΟΗΕ»



Ιούλιος 17, 2020. 21:18

Τρίπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία βρίσκεται στη διαδικασία σύναψης νέας συμφωνίας με την Τρίπολη με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Λιβύης συνεχίζει τις προσπάθειές της στο θέμα αυτό, γράφει λιβυκή εφημερίδα προσκείμενη στην κυβέρνηση της Τρίπολης.



Ο Ερντογάν τόνισε, σε δηλώσεις του  στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Anadolu", ότι η χώρα του θα συνεχίσει να φέρει την ευθύνη που ανέλαβε στη Λιβύη και ότι δεν θα αφήσει τους Λίβυους μόνους, τονίζοντας ότι η σχέση της Τουρκίας με τη Λιβύη έχει παρελθόν πάνω από 500 χρόνια.


Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη είναι μια σύγκρουση μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης του Αλ Βέφακ και αυτών που συμπαραστέκονται στην Τρίπολη, με εκείνους που βρίσκεται στο πλευρό του «επαναστάτη» Χαλίφα Χαφτάρ οι οποίοι είναι παράνομοι.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Λιβύης υπέγραψαν δύο μνημόνια συμφωνίας στις 27 Νοεμβρίου 2019, το πρώτο για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία και το δεύτερο για την κυριαρχία επί των θαλάσσιων περιοχών, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr