«Αλαζονική επίθεση- έκαψαν στη Θεσσαλονίκη την τουρκική σημαία»- τούρκικο δημοσίευμα




Ιούλιος 25, 2020. 21:01


Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ως τζαμί και την εκτέλεση των προσευχών της Παρασκευής, στην πόλη Θεσσαλονίκη μια ακροδεξιά ομάδα έκαψε την τουρκική σημαία, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.



Όπως σημειώνει, κατόπιν κλήσης του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου για λειτουργία, διαδηλωτές από την ακροδεξιά οργάνωση του ονομάζεται «Ιερός Λόχος», συγκεντρώθηκαν στην αυλή της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης  και έβαλαν φωτιά στην τούρκικη σημαία.


Αργότερα, με πλακάτ που έγραφαν «Πατρίδα, Έθνος, Ορθοδοξία», άρχισαν πορεία προς το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης φωνάζοντας συνθήματα κατά της χώρας μας (γράφει το τούρκικο δημοσίευμα).


Την πορεία σταμάτησαν οι δυνάμεις ασφαλείας που έλαβαν μέτρα γύρω από το προξενείο. Οι διαδηλωτές, που συνέχισαν να φωνάζουν μπροστά το προξενείο, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και έκαψαν άλλη μία τουρκική σημαία εδώ.


Το ελληνικό ΥΠΕΞ


Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα το περιστατικό με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση και για οποιαδήποτε χώρα καταδικάζουμε κάθε είδους προσβολή του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας».

βίντεο


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr