«Σπατάλη χρημάτων»: Οι Τούρκοι είναι δυσαρεστημένοι με τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400



Ιούλιος 1, 2020. 18:20

Η Τουρκία χαρακτήρισε την αγορά ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-400 ως σπατάλη χρημάτων.  Αυτό αναφέρεται από την Defense-Arabic, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.



Οι κάτοικοι της Τουρκίας είναι δυσαρεστημένοι με το τεράστιο κόστος απόκτησης των ρωσικών «άχρηστων» συστημάτων S-400 Triumph, ισχυριζόμενοι ότι οι αρχές πέταξαν χρήματα.


 Σύμφωνα με τους αναγνώστες της εφημερίδας Yeniçağ, η αγορά αντι-βαλλιστικών συστημάτων από τον Ερντογάν ήταν ένα καταστροφικό λάθος, δεδομένου ότι τα συστήματα εξακολουθούν να μην δραστηριοποιούνται. Εκτός από την απώλεια του συμβολαίου για την αγορά αμερικανικών μαχητών F-35, η Άγκυρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κυρώσεις από το εξωτερικό.


Οι Τούρκοι σχεδίαζαν να θέσουν σε ενέργεια τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, τα στρατιωτικά σχέδια μεταφέρθηκαν πρώτα τον Μάιο και μετά τον Ιούνιο. 


Ωστόσο, ακόμη και τώρα τα συγκροτήματα συνεχίζουν να παραμένουν σε αδράνεια. 
Σύμφωνα με άλλες πηγές, η απόκτηση της πρώτης παρτίδας των συστημάτων Triumph S-400 κόστισε στην Τουρκία 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια και το κόστος του δεύτερου εκτιμάται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.


Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν, αλλά η αμυντική ικανότητα της χώρας δεν αυξήθηκε. Αντίθετα, η Άγκυρα έχει χάσει τα σύγχρονα μαχητικά F-35, λένε οι Τούρκοι.


Σημειώνεται ότι η Άγκυρα δεν πλήρωσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στη Μόσχα, καθώς το ήμισυ του ποσού της σύμβασης είναι ρωσικό δάνειο.


Top Cor.ru

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr