Διαμαρτυρία στην Τρίπολη- ζητούν την απομάκρυνση του αλ Σάρατζ

Αύγουστος 24, 2020. 22:39.

 Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση ορμώμενοι από «το αίσθημα της απογοήτευσης με τις συνεχιζόμενες συνθήκες διαβίωσης, τις διακοπές ρεύματος και νερού και την έλλειψη υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα».


Η διαδήλωση που ξεκίνησε χθες συνεχίστηκε και σήμερα. Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι «ήρθε η ώρα  οι ηγέτες της Λιβύης να ξεκινήσουν έναν ολοκληρωμένο διάλογο, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα».


Οι δυνάμεις πιστές στην κυβέρνηση του αλ Σάρατζ επενέβησαν για την καταστολή των διαμαρτυρομένων με ιδιαίτερη βία. Αυτό στάθηκε αιτία να ανακοινώσει ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, ότι οι διαμαρτυρόμενοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τις θέσεις τους ειρηνικά. Ενώ η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας να σεβαστεί τους διαδηλωτές.

«Η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη ζήτησε μια άμεση και ολοκληρωμένη έρευνα για την υπερβολική χρήση βίας από  το προσωπικό ασφαλείας πιστό στην κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη χθες κατά των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα, Τρίπολη. Και θεώρησε ότι «η ειρηνική συνέλευση, η διαμαρτυρία και η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», όπως σημειώνει η Alarabiya.net.



Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία πυροβόλησαν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Πηγές της Al-Arabiya ανέφεραν  τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, με καύση ελαστικών και κλείσιμο δρόμων στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, την Κυριακή το βράδυ, ενώ οι πολιτοφυλακές πραγματοποίησαν εκτεταμένη εκστρατεία συλλήψεων στις γειτονιές της πρωτεύουσας εναντίον των διαδηλωτών που απαιτούσαν την αποχώρηση του αλ Σάρατζ και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας.

Επίσης, το αραβικό masrawy.com, σημειώνει ότι πολλοί ιστότοποι της Λιβύης δημοσίευσαν πολλές  φωτογραφίες και βίντεο των διαδηλώσεων, όπου οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του Αλ Σάρατζ και την αλλαγή της κατάστασης στη χώρα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr