Η ΕΕ προσπαθεί να πείσει το ΝΑΤΟ να ενταχθεί στην αποστολή «Ειρήνη» στη Λιβύη


Αύγουστος 27, 2020. 23:19

Στη γερμανική πρωτεύουσα γίνονται συναντήσεις με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος έφτασε στο Βερολίνο, για μια κοινή αποστολή ασφαλείας για τα μέλη της συμμαχίας, και αναμένεται ότι το θέμα της Λιβύης θα είναι στο τραπέζι των συσκέψεων.

 

Αξιόπιστη ευρωπαϊκή πηγή, σε συνδυασμό με τις συναντήσεις των μελών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο και την άφιξη του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, στη γερμανική πρωτεύουσα, εξέφρασε την ελπίδα να πεισθεί το ΝΑΤΟ να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους για να υποστηρίξει  την αποστολή «IRINI» στη Μεσόγειο, για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύει την προμήθεια όπλων στη Λιβύη.

 

 Εμπόδιο η Τουρκία

 

Στη δήλωσή του, η πηγή αναγνώρισε ότι η Τουρκία αποτελεί εμπόδιο σε αυτήν τη συνεργασία και ότι οι υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών θα πείσουν ξανά το ΝΑΤΟ να εγκρίνει τη συνεργασία για τη θαλάσσια φύλαξη, η οποία ξεκίνησε το 2016 ειδικά στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών.

 

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι  η απόπειρα να πεισθεί ο Γενικός Γραμματέα του ΝΑΤΟ, δεν εγγυούνται θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την έγκριση και αποδοχή, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχίσει να επιβεβαιώνει στη διεθνή συμμαχία ότι η αποστολή ‘IRINI’ είναι μέρος μιας περιφερειακής συνεργασίας για την επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη.

 

218TV.net – Libya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr