Συνελήφθη Γάλλος αντισυνταγματάρχης κατάσκοπος των Ρώσων στην Ιταλία

Αύγουστος 30, 2020. 17:07

Με την υποψία ότι παρέδιδε ευαίσθητα έγγραφα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, Γάλλος αξιωματικός κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε στις 21 Αυγούστου στο Παρίσι, ιδίως, «για πληροφορίες σε ξένη δύναμη που υπονομεύουν τα θεμελιώδη συμφέροντα του Έθνους». Ο Αξιωματικός υπηρετούσε σε νατοϊκή βάση στην Ιταλία, σύμφωνα με το Διεθνές Γαλλικό Ραδιόφωνο- RFI.


Η γαλλική κυβέρνηση υπέβαλε νομική προσφυγή κατά του Γάλλου αξιωματικού όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλωρένς Παρλί.

 Σύμφωνα με την Europe1 που αποκαλύπτει αυτές τις πληροφορίες, ο αξιωματικός είναι αντισυνταγματάρχης που βρίσκεται σε βάση του ΝΑΤΟ στην Ιταλία.

Κατηγορήθηκε για παραδόσεις εξαιρετικά ευαίσθητων εγγράφων στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

«Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι ένας ανώτερος αξιωματικός υπόκειται σε δικαστικές διαδικασίες για παραβίαση της εθνικής ασφάλειας», είπε στο πρόγραμμα «Le Grand Rendez-vous» του Radio Europe1, το κανάλι CNews και η καθημερινή εφημερίδα «Les Echos», χωρίς να αναφερθούν σε λεπτομέρειες της υπόθεσης. 

Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε από δικαστική πηγή ότι ο άνδρας είχε τεθεί σε προδικαστική κράτηση.

Ο άνδρας συνελήφθη από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ιταλία στο τέλος των διακοπών του στη Γαλλία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr