Πρόεδρος Κοσόβου: Οι Αλβανοί καθοριστικός παράγοντας σταθερότητας στη Βόρεια Μακεδονία


Αύγουστος 19, 2020. 19:04

Πρίστινα.

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι χαιρέτισε τη συμφωνία για την κυβέρνηση συνασπισμού, που επιτεύχθηκε στη Βόρεια Μακεδονία μεταξύ της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της Μακεδονίας- SDSM με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον επικεφαλής του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση- DUI με επικεφαλής τον Αλί Αχμέτι, όπως έγραψε στην ηλεκτρονική του σελίδα το κρατικό ραδιόφωνο και τηλεόραση Κοσσυφοπεδίου- RTK.


«Εύχομαι στην επιτυχία των εταίρων του κυβερνώντος συνασπισμού στις θεσμικές τους δεσμεύσεις και στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας με σαφή προοπτική για το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας. Οι Αλβανοί είναι καθοριστικός παράγοντας για τη σταθερότητα στη Βόρεια Μακεδονία και σε ολόκληρη την περιοχή μας», σημειώσε ο Θάτσι στο Facebook.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου- PDK, Κάντρι Βεσέλι, που είναι κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως και ο αρχηγός κράτους, δήλωσε ότι η συμφωνία συνασπισμού μεταξύ των νικητών των εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, του αλβανικού και του σλαβικού κόμματος, DUI και SDSM είναι μια μεγάλη επιτυχία για τους Αλβανούς στη χώρα.

«Ο πρώτος Αλβανός πρωθυπουργός στη γειτονική χώρα όπως προβλέπει η συμφωνία των δύο κομμάτων είναι ιστορική. Συγχαρητήρια για την προτίμηση των Αλβανών ψηφοφόρων σε αυτές τις εκλογές εκ μέρους μου καθώς και από το PDK,  όπως και το DUI και τον Αλί Αχμέτι που συνεχίζουν να εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Αλβανών στη Βόρεια Μακεδονία», έγραψε ο Βεσέλι.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr