Τουρκικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από ρωσικό πυραυλικό Pantsir-S

Αύγουστος 17, 2020. 22:25

 

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα άμυνας Pantsir-S χτύπησε και κατέρριψε  ένα τουρκικό ελικόπτερο επίθεσης στον ιρακινό εναέριο χώρο, καθώς πραγματοποιούσε παράνομες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων του Ιράκ, των οποίων οι βάσεις βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ. 


Σύμφωνα με αναφορές, ένα τουρκικό ελικόπτερο μάχης εισέβαλε στον ιρακινό εναέριο χώρο, ωστόσο, αφού το τουρκικό ελικόπτερο δεν απάντησε στις προειδοποιήσεις του ιρακινού στρατού, ένα από τα συγκροτήματα Pantsir-S που τοποθετηθεί σε αυτήν την περιοχή (τα οποία είχαν αγοραστεί παλαιότερα από το Ιράκ) άνοιξε πυρ, ως αποτέλεσμα του οποίου καταρρίφθηκε το όχημα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρεται, οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν, ωστόσο, ο ιρακινός στρατός, δεν έχει ακόμη σχολιάσει την ανοικτή επίθεση στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, παρότι είχε προειδοποιήσει ανοιχτά την Τουρκία για την ετοιμότητά του να χρησιμοποιήσει την αεροπορική άμυνα σε περίπτωση παραβίασης των συνόρων. Σημειώνεται ότι η Βαγδάτη δεν έδωσε άδεια στην Τουρκία να προβαίνει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επικράτειά της.

Εκπρόσωποι των Κούρδων, εξάλλου, σημειώνουν ότι το τουρκικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις τους, αν και δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις ή αποδεικτικά στοιχεία για αυτό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πηγή που ανέφερε την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου από το συγκρότημα Pantsir-S, δεν ανέφερε εάν το ελικόπτερο χτυπήθηκε από πύραυλο ή από το πυροβόλο όπλο του συγκροτήματος.

Η κυβέρνηση της  Τουρκίας  προτίμησε να μην σχολιάσει την απώλεια του ελικοπτέρου της.

 

Avia.pro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr