Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει στοιχεία μεταφοράς τρομοκρατών από Λιβύη και Συρία στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ


Φωτό: dp73.spb.ru

 Σεπτέμβριος 30, 2020. 20:46

Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει στοιχεία για μεταφορά ένοπλων ομάδων από τη Λιβύη και ιδίως από τη Συρία που μεταφέρθηκαν (από την Τουρκία) στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, έπειτα από την άρνηση της Τουρκίας για τις δημοσιεύσεις των μέσων ενημέρωσης που επικαλούνται δημοσίευμα του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Συρία.


«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν, μαχητές παράνομων ένοπλων ομάδων, ιδίως από τη Συρίας και τη Λιβύη, μεταφέρθηκαν στη ζώνη της σύγκρουσης Ναγκόρνο – Καραμπάχ για να συμμετάσχουν  άμεσα σε εχθροπραξίες», σημειώνει το ρωσικό υπουργείο, προσθέτοντας:

«Ανησυχούμε βαθιά για αυτές τις διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν όχι μόνο σε μια ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης στη ζώνη των συγκρούσεων, αλλά επίσης δημιουργούν μακροπρόθεσμες απειλές για την ασφάλεια όλων των χωρών της περιοχής», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η Μόσχα καλεί το Μπακού και το Γερεβάν να αποτρέψουν τη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη συμμετοχή των ξένων τρομοκρατών και να αποσύρουν τους μισθοφόρους από την περιοχή.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ότι «μαχητές που σχετίζονται με τους κουρδικούς σχηματισμούς στη Συρία πολεμούν στο πλευρό των Αρμενίων και το Γερεβάν κατηγόρησε την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί εναέριες δυνάμεις εναντίον της χώρας.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr