Το Ιράν ανακοίνωσε υποστήριξη προς την Αρμενία- μετακινεί δυνάμεις στα σύνορα


Σεπτέμβριος 30, 2020. 22:45

Το Ιράν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποστηρίξει την Αρμενία. Μάλιστα, ως πρώτη ενέργεια ήταν η μετακίνηση αρμάτων μάχης και πυροβολικού στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.


Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν, έχουν σταλεί τουλάχιστον 20 οβιδοβόλα και 30 άρματα μάχης T-72.

Οι ενέργειες αυτές του Ιράν, έρχονται μετά από την επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, πριν από λίγες ημέρες, σε ιρανικούς οικισμούς και πόλεις που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.

Η μεταφορά του στρατιωτικού εξοπλισμού αποτελεί προειδοποίηση προς το Μπακού να εγκαταλείψει οποιεσδήποτε σκέψεις για επιθέσεις σε ιρανικό έδαφος και από αυτήν την άποψη, η Τεχεράνη είναι σημαντικά ανώτερη στρατιωτικά από το γειτονικό κράτος.


Όπως σημειώνεται: «Προς το παρόν, ο ιρανικός στρατός δεν προβαίνει σε στρατιωτική δράση εναντίον του Μπακού, ωστόσο, σε περίπτωση παραμικρής κλιμάκωσης της κατάστασης, θα είναι έτοιμος να «καθαρίσει» την περιοχή σε απόσταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, για τα οποία, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, προειδοποιήθηκε για το Μπακού. Επιπλέον, το Ιράν είναι πιστό στην Αρμενία και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια σε αυτήν, εάν το Γερεβάν το ζητήσει».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr