Λιβύη: Εκπρόσωποι της Τρίπολης και του Τομπρούκ συζητούν για την απέλαση των μισθοφόρων


الاجتماع يبحث وضع خطط لإبعاد المرتزقة في ليبيا – Στη συνάντηση αναζητούν σχέδια για την απέλαση των μισθοφόρων στη Λιβύη

Σεπτέμβριος 28, 2020. 20:39

Η αιγυπτιακή πόλη Χουργκάντα, στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, φιλοξενεί μια συνάντηση ασφαλείας εκπροσώπων της Λιβύης, οι οποίοι θα συζητήσουν ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας των θεσμών, των εγκαταστάσεων πετρελαίου και των υποδομών, μέσω της δημιουργίας δύο στρατιωτικών επιτροπών, τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Λιβύη και εργάζονται για να σχηματιστεί μια ενοποιημένη στρατιωτική δύναμη στη χώρα.


Πηγές της Λιβύης ανέφεραν ότι στη συνάντηση εξετάζουν την ανάπτυξη σχεδίων για την απομάκρυνση των μισθοφόρων και των ένοπλων πολιτοφυλακών και την ασφάλεια των πεδίων πετρελαίου.

Η συνάντηση της Χουργκάντα μεταξύ των λιβυκών στρατιωτικών πλευρών εντάσσεται στις συνομιλίες της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής για τη Λιβύη, γνωστή ως 5 + 5, οι οποίες προέκυψαν από τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, για να συζητηθούν τα θέματα ασφαλείας και στρατιωτικών, με στόχο την επίτευξη κοινής δύναμης και την ενοποίηση του στρατιωτικού θεσμού.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δέχθηκε τον Πρόεδρο της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, την Ακίλα Σάλεχ , και τον διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης , τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ , παρουσία του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αμπάς Κάμελ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρους της Αιγύπτου, Μπασάμ Ράντι, «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σίσι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τις προσπάθειες όλων των μερών να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός αφενός και για τις προσπάθειες της Λιβύης να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών από την άλλη.

Σύμφωνα με την Sky News Arabia η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην αιγυπτιακή κυβέρνηση για τις προσπάθειες που καταβάλει στη διευκόλυνση των συνομιλιών  της Λιβύης στην παράκτια πόλη της Χουργκάντα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συνομιλιών της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5+5.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr