Αθήνα: Ο Ζάεφ συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα – τι είπαν (βίντεο)


Σεπτέμβριος 16, 2020. 22:45

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, απόψε, στο τέλος της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας στην οποία παραβρέθηκαν  ο Υφυπουργός Οικονομικών, Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και Επενδύσεων, Φατμίρ Μπιτίκι και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκολα Ντιμίτροφ.  

Η συμφωνία των Πρεσπών, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, δεν είναι μόνο μια λύση στη διαφωνία ονόματος μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και μια συμφωνία για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση και την ανάπτυξη μιας ευρείας σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην προσεχή περίοδο, σημαντικές πολιτικές αποφάσεις αναμένεται να διευκολύνουν τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματικών κοινοτήτων μεταξύ των δύο χωρών, όπως οι συμφωνίες για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την προστασία των επενδύσεων.

Στη συνάντηση, οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι μετά από δύο χρόνια της Συμφωνίας Πρεσπών, οι εποικοδομητικοί αντίπαλοι της συμφωνίας και στις δύο χώρες δέχτηκαν ότι είναι μια ιστορική συμφωνία μεγάλης σημασίας για το μέλλον των λαών των δύο χωρών.


MakFax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr