«Το πρώτο του είδους στην Τουρκία- ένα προηγμένο όπλο με λέιζερ για χρήση εκτός της χώρας»



Σεπτέμβριος 3, 2020. 08:40

Η τουρκική κατασκευαστική εταιρεία πυραύλων Roketsan ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την παραγωγή του πρώτου πυραύλου επιφανείας- επιφανείας με οδηγό λέιζερ, γράφει η αραβόφωνη ιστοσελίδα AlHurra που έχει έδρα στις ΗΠΑ.


Όπως σημειώνεται ότι ο πύραυλος λειτουργεί παράλληλα και με UAV.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο πύραυλος 230 χιλιοστών TRGL-230, θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο εξωτερικό. 

Ο πύραυλος αναμένεται να συμπληρώσει τον μη οπλισμένο στόλο αεροσκαφών TB2 Akinci της Τουρκίας, με το UAV να ορίζει έναν στόχο και το TRGL-230 να ξεκινά από το έδαφος για να χτυπήσει τον στόχο.

Το TB2 είναι ένα UAV μεσαίου ύψους, μεγάλης αντοχής, που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Kale-Baykar, μια κοινοπραξία της Baykar Makina και του Kale Group. Μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές αναγνώρισης και πληροφοριών και πρόσφατα η Baykar Makina ξεκίνησε μια ναυτική έκδοση του TB2.

Ο τουρκικός στρατός εκμεταλλεύεται επί του παρόντος 75 αεροσκάφη TB2, κυρίως στον αγώνα του εναντίον Κούρδων μαχητών στην Τουρκία και κατά μήκος των συνόρων του με το Ιράκ και τη Συρία.

Η Τουρκία διατηρεί τις δυνάμεις της στη βορειοανατολική Συρία και στο βόρειο Ιράκ με το πρόσχημα της μάχης των Κούρδων μαχητών που κρύβονται στις ορεινές περιοχές του Ιράκ και στις επίπεδες εκτάσεις στη Συρία. 

Τα τουρκικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται επίσης εκτενώς στον Εμφύλιο Πόλεμο της Λιβύης.

Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό για να υποστηρίξει την κυβέρνηση του  Φαγιέζ αλ Σάρατζ, πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας που εδρεύει στην Τρίπολη, εναντίον των δυνάμεων του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας υπήρξε πάντοτε πηγή αστάθειας για τη Συρία, το Ιράκ, μετά τη Λιβύη, ακόμη και στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της τεταμένης σχέσης της με την Ελλάδα, η οποία έχει σχεδόν μετατραπεί σε μια ισχυρή στρατιωτική σύγκρουση.

Σήμερα, η Τουρκία συμμετέχει σε τρεις πολέμους ταυτόχρονα, οι στρατοί της, τα αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία πολεμούν στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη,  βρίσκονται επίσης, στη Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα, το Κέρας της Αφρικής και τον Περσικό Κόλπο.

Και η Άγκυρα ενίσχυσε τη ναυτική της παρουσία στη Μεσόγειο προκαλώντας ελληνικά και γαλλικά πλοία αποστολών του ΝΑΤΟ, με σκοπό τη δημιουργία ναυτικών, αεροπορικών και χερσαίων βάσεων στη Λιβύη, γράφει το δημοσίευμα που επικαλείται, προφανώς, την Defense News.

 

Alhurra

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr