Τουρκικό δικαστήριο υποστήριξε φασιστικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων εργατών


Σεπτέμβριος 8, 2020. 21:36

Το τουρκικό δικαστήριο στην πόλη Σακάρια απελευθέρωσε τους δύο Τούρκους πολίτες που χτύπησαν Κούρδους σε μια φασιστική επίθεση στην πόλη αυτή.


Πριν από λίγες ημέρες, 16 Κούρδοι εργάτες δέχτηκαν επίθεση στη Σακάρια από Τούρκους ρατσιστές.

Οι Κούρδοι εργαζόμενοι, κάτοικοι της πόλης  Μαζίνταγκ της επαρχίας Μαρντίν, παραπονέθηκαν για τα φασιστικά χτυπήματα, καθώς έγινε επίθεση σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στη γειτονιά Σύρτη της περιφέρειας Ορτάκιοϊ της πολιτείας Σακάρια, που πήγαν για να δουλέψουν στη συλλογή φουντουκιών.

Μετά τον ξυδολαδαρμό τους,  υπέβαλαν μήνυση εναντίον των ανθρώπων που τους χτύπησαν, τους πρόσβαλαν με ρατσιστικές εκφράσεις και τους απείλησαν να τους κάψουν ζωντανούς. Οι αρχές συνέλαβαν τους δύο δράστες της επίθεσης.

Ωστόσο, μετά από όλα τα αποδεδειγμένα στοιχεία που δείχνουν την έκταση της φασιστικής επίθεσης, το τουρκικό δικαστήριο έκρινε την απελευθέρωσή τους χωρίς να γίνει δίκη, σημειώνει η Rojava News.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr