Λιβύη: Κατελήφθη από τις δυνάμεις της Τρίπολης ρωσικό ελικόπτερο


Σεπτέμβριος 8, 2020. 21:59

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις δικές τους πηγές, ανέφεραν ότι τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, μαχητές της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, κατάφεραν να καταλάβουν ένα ρωσικό ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Mi-8», γράφου τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο ανήκε στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης υπό τον αρχιστράτηγο Χαλίφα Χαφτάρ.

Εικάζεται ότι το ελικόπτερο έπεσε στα χέρια των μαχητών της Τρίπολης αφού δέχθηκε πυρά και αναγκάστηκε να καθίσει επί τους εδάφους για να αποφύγει τη σύγκρουση. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη του πληρώματος, όπως αναφέρει η ρωσική «Voennoedelo».

Ωστόσο, η EurAsia Daily, διευκρινίζει ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από τους μαχητές της Τρίπολης και έκανε αναγκαστική προσγείωση. Ο πιλότος κατάφερε να χαθεί στην έρημο.

Δημοσιογράφοι, με βάση τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, σημείωσαν ότι το ελικόπτερο δεν είναι εξοπλισμένο με ρουκέτες και ειδικό εξοπλισμό. 

Σύμφωνα με ορισμένους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, το ελικόπτερο χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά του Εθνικού Στρατού- LNA, σε διάφορες περιοχές της Λιβύης, οι οποίες ελέγχονται από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr