Ρωσία- Κατασκοπεία: Στρατιωτικός καταδικάστηκε σε 12, 5 χρόνια για προδοσία

Το κτήριο του Δικαστηρίου της Μόσχας


Σεπτέμβριος  8, 2020. 22:53

Μόσχα.

Το Δημοτικό Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε τον απόστρατο στρατιωτικό Αντρέι Ζούκοφ σε ποινή φυλάκισης 12 ετών και έξι μηνών, αφού κρίθηκε ένοχος για προδοσία, ανακοίνωσε το δικαστήριο, σύμφωνα με το RIA Novosti.


Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως «απόρρητη», και δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες. Είναι γνωστό μόνο ότι ο Ζούκοφ συνελήφθη το 2018.

Οι ακροάσεις σε τέτοιες υποθέσεις διεξάγονται συνήθως κεκλεισμένων των θυρών. Τα τελευταία χρόνια, υποθέσεις αυτής της κατηγορίας έχουν καταλήξει για τους κατηγορούμενους με ποινές που κυμαίνονται από έξι έως 22 χρόνια στη φυλακή.

Έτσι, ο πρώην συνταγματάρχης του Κέντρου Ασφάλειας Πληροφοριών (CDC) του FSB  Sergei Mikhailov καταδικάστηκε σε  φυλάκιση 22 ετών και ο υπάλληλος της  « Kaspersky Lab» Ρούσλαν Στογιάνοφ σε 14.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη και η κατηγορία του Ζούκοφ έγινε για μεταφορά κρατικών μυστικών σε ορισμένες  ξένες μυστικές υπηρεσίες  πληροφοριών. Το είδος των πληροφοριών δεν αναφέρθηκε επίσημα.

Δύο άλλοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, ο αξιωματικός του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφαλείας- FSB,  Ντμίτρι Ντοκτσάεφ και ο επιχειρηματίας Γκεόργκι Φομτσένκοφ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι και επτά ετών αντίστοιχα.

Ria Novosti

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr