Ο απεσταλμένος του Τραμπ αποδοκιμάζει τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσόβου


Σεπτέμβριος 9, 2020. 08:11

 

Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, απάντησε σκληρά στον επικεφαλής της «Αυτοδιάθεσης»- VV, Αλμπίν Κούρτι, ο οποίος δήλωσε ότι εάν επιστρέψει στην εξουσία, δεν θα σεβαστεί τη συμφωνία της 4ης Σεπτεμβρίου μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Ο Γκρενέλ δήλωσε ότι ο Κούρτι είναι πάντα εναντίον των ΗΠΑ. Ανέφερε ακόμη και ο επικεφαλής της VV ότι ήταν αντίθετος με τις ιδέες των πρώην Αμερικανών προέδρων, Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στον Κούρτι ήταν πάντα ενάντια στις ΗΠΑ. Ήταν εναντίον των ιδεών του Ομπάμα, ήταν εναντίον των ιδεών του Μπους. "Τα συνθήματα δεν έχουν αξία, το έργο έχει» έγραψε ο Γκρενέλ στο Twitter.

Νωρίτερα, σε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Αλμπίν Κούρτι δήλωσε ότι εάν επιστρέψει στην κυβέρνηση δεν θα σεβαστεί τη συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, που υπεγράφη στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

 


“Κούρτι: Δεν θα σεβαστώ τη συμφωνία της Ουάσιγκτον όταν επιστρέψω στην εξουσία”

Boldnews.al, Abcnews.al,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr