Διαμαρτυρία στο Ιντλίμπ εναντίον της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής


Σεπτέμβριος 18, 2020. 23:14

Ιντλίμπ- Συρία.

Πολίτες της Συρίας απαίτησαν από την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το συριακό έδαφος. Η διαμαρτυρία κατά της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Ιντλίμπ, όπως αναφέρθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι  η διαμαρτυρία έγινε με πρωτοβουλία του πληθυσμού εναντίον της τουρκικής κατοχής στην περιοχή.

Οι Σύριοι πολίτες φώναζαν και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα « Το Ιντλίμπ είναι επικράτεια της Συρίας». Μερικοί ακτιβιστές πλησίασαν τα τουρκικά σημεία παρατήρησης.

«Γιατί να ανεχθούμε τους ξένους εισβολείς στη χώρα μας; Ζητάμε την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων! Η γη πρέπει να επιστραφεί στα χέρια μας. Κουραστήκαμε με τις διαμάχες και τις διαφωνίες που μας επιβάλλονται από έξω, δεν φοβόμαστε να πούμε «ΟΧΙ στον Ερντογάν!», πρόεδρός μας είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε ένας ακτιβιστής.


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass,  παρόμοια συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες του Χαλεπίου  και της Χάμα. Στην πόλη Ες Σουρμάν, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.


Οι διαδηλωτές κατάφεραν να κρεμάσουν μια αφίσα του Μπασάρ αλ Άσαντ στις πύλες του συνοριακού ελέγχουν της  Άγκυρας.


Piter Tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr