Πρόεδρος Αλβανίας: Είναι καιρός να πάρουν οι Αλβανοί το πεπρωμένο στα χέρια τους…


Φωτό από την αλβανική «zgjohushqiptar»

 Σεπτέμβριος 11, 2020. 21:31

Ο Αλβανός πρόεδρος, Ιλίρ Μέτα,  αντέδρασε μετά τη δημοσίευση έκθεσης για το επενδυτικό κλίμα στην Αλβανία, το οποίο εκτιμήθηκε ως δυσμενές λόγω της διαφθοράς, ιδίως στη δικαιοσύνη, την έλλειψη διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις και την κακή εφαρμογή των συμβάσεων.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συμπεράσματα της έκθεσης προκαλούν σοκ επισημαίνοντας ότι αυτή η έκθεση έρχεται σε μια στιγμή που οι επιχειρηματικές ενώσεις, τα εμπορικά επιμελητήρια, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, εκφράζουν συνεχώς ανησυχία για το επιδεινούμενο επιχειρηματικό κλίμα και τις επενδύσεις στην Αλβανία.

Τονίζει ότι δημιουργείται ένα ασφυκτικό κλίμα για εγχώριους και ξένους επενδυτές, όταν οι συμβάσεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και οι προσφορές απευθύνονται σε λίγους ολιγάρχες,  καθ’ όν χρόνο που γίνονται προσπάθειες για δημοσιονομική αμνηστία στη διαφθορά. Προσθέτει ότι είναι απαραίτητο να επανέλθει η οικονομία στην κανονικότητα και στην κατάσταση αειφόρου ανάπτυξης.

«Σας υπενθυμίζω τις δημόσιες εκκλήσεις μου προς την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, να ξεκινήσουν έρευνες για όλες τις διαδικασίες και προτάσεις, προκειμένου να προσαχθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι δράστες που θέλουν να εκπληρώσουν τους πελατειακούς τους στόχους μέσω του νόμου», δήλωσε ο Μέτα.

Τέλος, επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση και δυστυχώς δεν έγινε καμία έρευνα στις καταγγελίες.

«Είναι καιρός οι Αλβανοί να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους», είπε ο πρόεδρος της Αλβανίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr