Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει S-400 σε 19 στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα

 


Σεπτέμβριος 3, 2020. 20:12

 

Τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Τουρκία πριν από ένα χρόνο, έχουν διασπαρθεί σε όλες τις κύριες περιοχές της χώρας και τέθηκαν σε λειτουργία. 


Προς το παρόν, τα συγκροτήματα έχουν αναπτυχθεί στις 19 μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία, και θεωρούνται ότι είναι έτοιμα για μάχη.

 

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ινστιτούτου Ρωσικών Μελετών στην Άγκυρα [Ankara Institute of Russian Studies], η Τουρκία αποφάσισε να ενισχύσει κυρίως τις νότιες, νοτιοδυτικές και δυτικές κατευθύνσεις, οι οποίες, στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Άγκυρα, ειδικά αφού η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της με μαχητικά αεροσκάφη και να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε κίνηση των τουρκικών δυνάμεων κοντά στα ελληνικά εδάφη.

Κρίνοντας από τον χάρτη που παρουσιάστηκε για την εγκατάσταση των τουρκικών συγκροτημάτων S-400, αυτή τη στιγμή η Άγκυρα ελέγχει σχεδόν ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα της Μεσογείου και μπορεί να εντοπίσει με επιτυχία ακόμη και τα "μυστικά" (Stealth) μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφέρεται ότι ο τουρκικός στρατός έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την κατάρτιση του στα συγκροτήματα S-400 και η μετάβαση από την αδρανή στην ενεργή κατάσταση των τουρκικών συγκροτημάτων S-400 σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα.

Avia.pro.
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr