Η Ρωσία δεν παρέδωσε στην Τουρκία πυραύλους μεγάλης εμβέλειας για το S-400


Σεπτέμβριος 3, 2020. 20:53

 

Τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 που παραδόθηκαν στην Τουρκία δεν είναι ακόμη ετοιμοπόλεμα λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν αντιαεροπορικοί πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας για αυτά που θα μπορούσαν να στοχεύουν σε αποστάσεις έως 400 χιλιόμετρα.


Αυτή η (σκόπιμη) έλλειψη εμποδίζει την Τουρκία στην πώληση των ρωσικών συγκροτημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες  ή να θέσει τα συστήματα σε υπηρεσία σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, αφού με τους υπάρχοντες πυραύλους, το πραγματικό εύρος βολής περιορίζεται σε απόσταση 200-250 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της κινεζικής ειδησεογραφικής  ιστοσελίδας «Sohu», παρόμοια αντιμετώπιση υπήρξε και με την προμήθεια από την Κίνα των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, αφού η Ρωσία παρέδωσε τα συγκροτήματα εγκαίρως, χωρίς όμως πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ενώ αυτοί μεταφέρθηκαν στην Κίνα πολύ αργότερα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι το S-400 θα υιοθετηθεί από τη χώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ωστόσο, επί έξι μήνες η διαδικασία αυτή δεν κινήθηκε, και ως εκ τούτου υπάρχει υποψία για την Άγκυρα σκοπεύει να πουλήσει τα ρωσικά συγκροτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και, κατά πάσα πιθανότητα, μαζί με τους ρωσικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Αν και η Άγκυρα αρνήθηκε την πώληση του S-400 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε τη διαδικασία διαπραγματεύσεων, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

Avia.pro.


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr