Λιβύη: Ο Χαφτάρ απελευθέρωσε 82 άτομα που κατηγορούνταν για τρομοκρατία


Οκτώβριος 4, 2020. 22:30

Βεγγάζη.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ εξέδωσε απόφαση για την απελευθέρωση 82 ατόμων που κατηγορούνται ότι ανήκουν και συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς η απόφαση για την απελευθέρωση των κατηγορουμένων έλαβε χώρα αφού υποβλήθηκαν σε έρευνα ενώπιον της Στρατιωτικής Εισαγγελίας, αφού κατηγορούνταν για επικοινωνία με τρομοκράτες, αναφέρει λιβυκό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Jamahiriya» ένα από τα κριτήρια για την απελευθέρωσή του ήταν η οικογενειακή τους κατάσταση.

 

Από την πλευρά του, ο Στρατιωτικός Γενικός Εισαγγελέας, Στρατηγός Φαράι Αλ Σούσα,  στην αγόρευσή του «απευθύνθηκε προς τους κατηγορούμενους και τις οικογένειές τους, στους οποίους υπενθύμισε τη σημασία και τη σοβαρότητα της κατάστασης στη χώρα και την επίγνωση του τι γίνεται εναντίον της Λιβύης και της τρομοκρατίας και των υποστηρικτών της, προσθέτοντας:

«Η Λιβύη είναι για όλους. Θα ζείτε με ασφάλεια και ελευθερία στη χώρα σας», θεωρώντας ότι οι οδηγίες της Γενικής Διοίκησης» ωθούν τη νεολαία να χτίσουν τη νέα Λιβύη.

 

Το ISIS και η Οθωμανική Αυτοκρατορία

 

Ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας επεσήμανε ότι το «ISIS», που το χαρακτήρισε  ότι απαρτίζεται από «ενώσεις διαφόρων αδαών και ομιχλωδών ομάδων» ισχυρίζεται ψευδώς ότι ακολουθεί το Ισλάμ καταστρέφοντας τα πάντα, διευκρινίζοντας ότι η οργάνωση αυτή αποτέλεσε μια προσπάθεια αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που είχε υπό κατοχή τη Λιβύη επί πολλά χρόνια.

Ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας υπενθύμισε τα εγκλήματα των «τρομοκρατών» που έκοψαν το λαιμό και σκότωσαν στρατιώτες μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στις «ένοπλες δυνάμεις» και τις υπηρεσίες ασφαλείας, ζητώντας από τους απελευθερωμένους να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, να πάρουν τη θέση τους στην κοινωνία και να συμβάλουν στην ενότητα της τάξης, της ασφάλειας και της σταθερότητα της χώρας, και να μην παρασυρθούν πίσω από αυτούς τους «εγκληματίες».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr