Το 9μηνο: Η Ελλάδα εισήγαγε από Τουρκία αγαθά 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων


Οκτώβριος 12, 2020. 21:02

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από την Τουρκική Συνέλευση Εξαγωγέων (TIM) και το Υπουργείο Εμπορίου, οι συνολικές πωλήσεις στο εξωτερικό, τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 118 δισεκατομμύρια 355 εκατομμύρια δολάρια.


Την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, οι τουρκικές εξαγωγές σε γειτονικές χώρες: Ιράν, Ελλάδα, Ιράκ, Γεωργία, Συρία και Βουλγαρία ανήλθαν σε 10 δισεκατομμύρια και 802 εκατομμύρια δολάρια.

 

Περισσότερες εξαγωγές προς  τους γείτονες για αυτήν την περίοδο των 9 μηνών πραγματοποιήθηκαν στο Ιράκ, 5 δισεκατομμύρια 15 εκατομμύρια 967 δολάρια. 

Ακολουθεί η Βουλγαρία με 1 δισεκατομμύριο 738 εκατομμύρια 643 χιλιάδες δολάρια και η Ελλάδα με 1 δισεκατομμύριο 241 εκατομμύρια 788 χιλιάδες δολάρια. 

Λιγότερες εξαγωγές πραγματοποιήθηκαν στη Συρία, 670 εκατομμύρια και 985 χιλιάδες δολάρια.

Πρώτη θέση έχουν οι εξαγωγές χημικών ουσιών και συναφή προϊόντων, ακολουθούν τα δημητριακά, όσπρια, ελαιούχοι σπόροι, έπιπλα, υφάσματα, κλπ.

TRT, Milliyet,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr