Τουρκία: Η εταιρεία Baykar αύξησε την εμβέλεια επικοινωνίας του Bayraktar TB2


Οκτώβριος 22, 2020. 20:14

Η τουρκική εταιρεία Baykar αναβάθμισε πρόσφατα το σύστημα επικοινωνίας του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος Bayraktar TB2.

 

Μέχρι τώρα η μέγιστη εμβέλεια μετάδοσης δεδομένων από το σημείο ελέγχου προς το drone ήταν 150 χιλιόμετρα, τώρα ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στα 300 χλμ χωρίς τη χρήση πρόσθετων κεραιών ή αναμεταδοτών.

 

Η νέα πλακέτα μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί τόσο σε νέα όσο και σε προηγουμένως παραδοθέντα drone.

 

Είναι γνωστό ότι το Bayraktar TB2 είναι ένα επιχειρησιακό, τακτικό, επανδρωμένο εναέριο όχημα πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να πραγματοποιήσει αναγνώριση σε σημαντική απόσταση από το σταθμό ελέγχου, να εντοπίσει και να καταστρέψει στόχους.

 

Το Bayraktar TB2 έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 560 kg, ωφέλιμο φορτίο - 55 kg, διάρκεια πτήσης - 24 ώρες. Το μέγιστο εύρος πτήσεων του Bayraktar TB2 στην προγραμματισμένη λειτουργία είναι 4000 χλμ. Η ελεγχόμενη  εμβέλεια του TB2 εφ’ όσον χρησιμοποιούνται αναμεταδότες μπορεί να φτάσει τα 1000 χλμ.


Το Bayraktar TB2 χρησιμοποιείται εκτενώς στις εχθροπραξίες στη Συρία και τη Λιβύη. Και ο πόλεμος μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν έγινε ένα άλλο επεισόδιο μαχητικής χρήσης αυτού του τουρκικού drone.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr