Σκόπια: Πολιτικό Κόμμα καταδίκασε τις δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας…


Οκτώβριος 22, 2020. 18:54

Σκόπια.

Η Δημοκρατική Ένωση, καταδίκασε τη δήλωση του Αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ότι θα έστελνε ένα μηχανοκίνητο σύνταγμα του βουλγαρικού στρατού ή μέλη του οργανισμού υπό την ηγεσία του (βουλγαρικού) VMRO για να κατεδαφίσουν μνημεία στη Βόρεια Μακεδονία, που έχουν στηθεί ως θύματα του Βούλγαρου Φασίστα Κατακτητή.

Η Δημοκρατική Ένωση πιστεύει ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο Υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, είναι να καλέσει τον Πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια και να του δώσει ένα σημείωμα διαμαρτυρίας, προφορικά ή γραπτώς, για παραβίαση των διπλωματικών κανόνων συμπεριφοράς του Ύπατου Εκπροσώπου της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Η Δημοκρατική Ένωση λέει, επίσης, ότι περιμένουν από τον πρωθυπουργό της φιλικής και συμμαχικής Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, να αποστασιοποιηθεί από τέτοιες δηλώσεις του Αντιπροέδρου Καρακατσάνοφ.

«Είναι σκανδαλώδες και ακατάλληλο για τον Υπουργό Άμυνας ενός μέλους του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος η χώρα μας, να προβεί σε τέτοιες δηλώσεις προς τον γείτονά του, με τον οποίο η Βουλγαρία δηλώνει επισήμως ότι θέλει να καλλιεργήσει καλές γειτονικές και φιλικές σχέσεις. 

»Η Βουλγαρία και η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι σύμμαχοι στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ στην οποία η ασφάλεια, η ειρήνη, η συνεργασία καλής γειτονίας είναι βασικές αξίες και αρχές. Οι δηλώσεις, όμως,  σχετικά με την αποστολή στρατιωτικών μονάδων ξυπνούν τα σκοτεινά πνεύματα του παρελθόντος», αναφέρει η Δημοκρατική Ένωση.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr