Αλβανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε παμψηφεί σχέδιο για τον αντισημιτισμό


Οκτώβριος 22, 2020. 18:07

Τίρανα.

Σχέδιο ψηφίσματος για την έγκριση του περιορισμού του αντισημιτισμού στη μνήμη του Ολοκαυτώματος εγκρίθηκε την Πέμπτη στο  αλβανικό Κοινοβούλιο με 111 ψήφους υπέρ, καμίας εναντίον και μετά ακολούθησε χειροκρότημα από το σύνολο των βουλευτών.


Στη διάρκεια της συζήτησης στην αίθουσα του κοινοβουλίου πριν από την ψηφοφορία έγινε εκτενής αναφορά για τη βοήθεια που παρείχε η Αλβανία στους Εβραίους.

Χαρακτηριστικές ήταν οι αντιδράσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ που ακολούθησαν την έγκριση του ψηφίσματος.

Η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε:

«Σήμερα, το κοινοβούλιο ενέκρινε τον ορισμό της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του  Ολοκαυτώματος για τον αντισημιτισμό. Αυτή η πράξη συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Αλβανίας στον αγώνα κατά του μίσους. Μας θυμίζει επίσης την ιστορία της Αλβανίας που προστάτευσε με θάρρος τα θύματα των διώξεων, ανεξάρτητα από το κόστος και ανεξάρτητα από τον κίνδυνο.

»Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι περήφανες που αποκαλούν την Αλβανία εταίρο και σύμμαχο καθώς συνεχίζει τη δέσμευσή της για την αξιοπρέπεια κάθε ατόμου», έγραψε η πρεσβεία.

Επίσης ο πρέσβης της ΕΕ Λουίτζι Σορέκα με ανάρτησή του σημείωσε:

«Χαιρετίζουμε το ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα το Κοινοβούλιο, το οποίο ενέκρινε τον ορισμό του αντισημιτισμού του IHRA (- International Holocaust Remembrance Alliance). Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει όλες τις μορφές αντισημιτισμού και να προστατεύσει τη ζωή των Εβραίων. Για να υποστηρίξει την εθνική δράση, η ΕΕ θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική κατά του αντισημιτισμού το 2021 " - γράφει ο Σορέκα.

Α2news, Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr