Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: Η Τουρκία μπορεί να δημιουργήσει βάσεις στη χώρα


«Ο Αλίγιεφ ανακοίνωσε το κοινό σχέδιο με την Τουρκία», γράφει το δημοσίευμα, προτάσσοντας τη λέξη
korku- φόβος με την αρμενική κατάληξη των ονομάτων -νιάν

Οκτώβριος 15, 2020. 19:52

Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα, θα προκαλέσουν φόβο στην Αρμενία, γιατί όπως είπε: «η Τουρκία θα δημιουργήσει βάσεις στο Αζερμπαϊτζάν», προσθέτοντας ότι «εάν κινδυνεύουμε μπορεί να εγκατασταθούν τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα».


Ο ίδιος είπε, όπως αναφέρει τη τουρκική Takvim ότι το πρόβλημα με την Αρμενία δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την Τουρκία και εξέφρασε την θέση, να γίνει πιο ενεργός ο ρόλος της Τουρκίας για την επίτευξη της ειρήνης.

 

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, ο Αλίγιεφ δήλωσε ότι «εφόσον δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε ποιοι θα είναι οι ειρηνευτές και πότε θα έρθουν στην περιοχή».

Όσον αφορά την αντίδραση της διεθνούς κοινής γνώμης, δήλωσε ότι «Η Τουρκία μας υποστήριξε, όπως έκανε πάντοτε στο θέμα αυτό με σαφήνεια. Οι δηλώσεις του αγαπητού μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα σημάδι της αδελφοσύνης μας. Επίσης, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν έκανε θετικές δηλώσεις, δείχνοντας μεγάλη αλληλεγγύη», είπε.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr