Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία και το Κατάρ συνεχίζουν τις αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού στον Σάρατζ


Οκτώβριος 22, 2020. 22:24

 

Ο ιστότοπος «Flight Radar», ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση της αεροπορικής κίνησης, αποκάλυψε ότι τα τρία αεροδρόμια της Δυτικής Λιβύης (Μαϊτίκα - Μισράτα - Αλ Ουατίγια) έλαβαν 6 στρατιωτικές πτήσεις φορτίου τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Έτσι, ο αριθμός των στρατιωτικών πτήσεων φορτίου από την Τουρκία προς τα αεροδρόμια στη δυτική Λιβύη αυξήθηκε σε 126 πτήσεις που έλαβαν τα τρία αεροδρόμια της Λιβύης σε μόλις επτά μήνες από τις 15 Μαρτίου έως τις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους ιταλικούς ιστότοπους παρακολούθησης της εναέριας κυκλοφορίας (Flight Radar και Itamil Radar).

Σύμφωνα με ένα γράφημα, μεταξύ αυτών των στρατιωτικών αποστολών που προέρχονταν από την Τουρκία προς τη δυτική Λιβύη, 67 αποστολές μεταφέρθηκαν μέσω αεροπλάνων φορτίου της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και, 6 στρατιωτικές πτήσεις φορτίου που πραγματοποιήθηκαν από αεροπλάνα που ανήκουν σε πολεμική αεροπορία του Κατάρ.

Έκθεση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Λιβυκό Ίδρυμα "Silvium", το οποίο ειδικεύεται σε στρατηγικές μελέτες και έρευνες, επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα μεταφέρει στη Λιβύη  τεχνολογία ηλεκτρονικών πολέμων καθώς και συνδυασμούς συστημάτων αεροπορικής άμυνας των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στην Τουρκία.

Αναφέρεται ακόμη η ίδρυση τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα Οκτωβρίου, με σκοπό την προστασία των βάσεων της Λιβύης, στην Αλ Ουατίγια, το αεροδρόμιο της Μισράτα και το αεροδρόμιο Μιτίγκα,  το οποίο η Τουρκία έχει μετατρέψει σε στρατιωτική βάση.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr