Το ΟΧΙ γιορτάστηκε στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες


Οκτώβριος 28, 2020. 23:10

Αργυρόκαστρο.

Η εθνική γιορτή της Ελλάδας, γνωστή ως γιορτή του Όχι, εορτάστηκε στο Μοναστήρι της Κλεισούρας και χωριό Βουλιαράτες, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Παραβρέθηκαν ανώτεροι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, εξέφρασε την υποστήριξη του στην ελληνική εθνική μειονότητα στη νότια Αλβανία.

«Είναι δύσκολο να βρω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματα όταν επισκέπτομαι αυτό το ιερό μέρος. Βρίσκομαι εδώ στην ένδοξη Κλεισούρα εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη για να μεταφέρω ένα σημαντικό μήνυμα υποστήριξης και αγάπης, για να σας υπενθυμίσω ότι δεν είστε μόνοι. Εδώ οι στρατιώτες μας το 1941 πολέμησαν σε μια από τις πιο αιματηρές μάχες. Ήταν απλοί άνθρωποι, χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Να είστε περήφανοι που ζείτε εδώ με τους ηρωικούς  υπερασπιστές των αξιών και της κληρονομιάς της πατρίδας μας », είπε ο Βλάσης.

Από την άλλη πλευρά, ο πολιτικός της Αλβανίας, Βαγγέλης Ντούλες,  ζήτησε τη διαλεύκανση του ζητήματος του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ως νομική και ηθική υποχρέωση του αλβανικού κράτους.

Μια μικρή ομάδα εθνικιστικών  αλβανικών ενώσεων διαδήλωσε με τις αλβανικές σημαίες και τη σημαία του UCK στη Γέφυερα Λέκλι, όταν πέρασε η συνοδεία του Έλληνα υφυπουργού.

Shqiptarja

 



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr