Η Μόσχα αντέδρασε στις δηλώσεις του Ερντογάν για την «προσάρτηση» της Κριμαίας

 

 

 


Οκτώβριος 17, 2020. 19:20

Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν σχετικά με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και τη  μη αναγνώριση της, ως ρωσικού εδάφους, μαρτυρεί και πάλι το γεγονός ότι η Ρωσία και η Τουρκία δεν είναι στρατηγικοί εταίροι, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Η άποψη αυτή εκφράστηκε στο Telegram από το μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Αλεξέι Πουσκόφ.

«Μετά τις συνομιλίες με τον Ζελένσκι, ο Ερντογάν υποσχέθηκε, μαζί με την Ουκρανία,«να υποστηρίξει τους Τάταρους της Κριμαίας» (και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πώς «τους υποστηρίζει ») ...  Ο Ερντογάν έχει τη δική του ατζέντα. Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για «ένωση»/ „союзе“, έγραψε ο γερουσιαστής.

Ο Αλεξέι Τσέπα, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη του σε αυτήν τη θέση.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι τα λόγια του Ερντογάν για «υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να επηρεάσουν το γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι μέρος της Ρωσίας.

Τόνισε ότι ακριβώς αυτές οι δηλώσεις του Τούρκου ηγέτη αποδεικνύουν σαφώς την «αξιοπιστία» του ως εταίρου της Ρωσίας.

 Ο Τσέπα πιστεύει ότι η θέση του Ερντογάν δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία και υπαγορεύεται από στιγμιαίες εκτιμήσεις, όπως σημειώνεται.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014, στο οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής που ψήφισαν υποστήριξε μια τέτοια απόφαση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr