Κατάρ- Κυβέρνηση Τρίπολης: Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την Ασφάλεια


خلال توقيع مذكرة التفاهم - φωτό από την υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας

 

Οκτώβριος 26, 2020. 16:47.

Ντόχα.

Η  αυτού εξοχότητα του κράτους του Κατάρ, Σεΐχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Αμίρι Ντιβάν, την εξοχότητα του Μαχάμεντ αλ Ταχέρ Σαγιάλα- υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης της Λιβύης (GNA) και την εξοχότητα του Φαθί Αλί Μπασάγκα- υπουργού Εσωτερικών της GNA καθώς και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία, με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στη χώρα, όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση της Ντόχα.

Κατά τη συνάντηση και υπό την παρουσία τους υπεγράφη από τους υπουργούς Εσωτερικών των δύο χωρών μνημόνιο συμφωνίας στο τομέα της συνεργασίας για την ασφάλεια με στόχο την ενίσχυση της Συνεργασίας προς το συμφέρον των δύο αδελφικών χωρών, όπως σημειώνεται.

«Η Εξοχότητά Σεΐχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Εξωτερικών, επιβεβαίωσαν την υποστήριξη του Κράτους του Κατάρ στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (της Τρίπολης), τονίζοντας την ανάγκη τα κόμματα της Λιβύης να εφαρμόσουν τη Συμφωνία Σκιράτ, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου για την ενίσχυση της πορείας μιας πολιτικής λύσης στην κρίση.
Η Εξοχότητά του επανέλαβε το καλωσόρισμα του κράτους του Κατάρ στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε όλα τα εδάφη της Λιβύης, τονίζοντας την πλήρη υποστήριξη του Κατάρ για την κυριαρχία, την ενότητα και τη σταθερότητα της Λιβύης", όπως σημειώνει η ανακοίνωση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr