Έντονη αντιπαράθεση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Σουηδίας- Ο Τσαβούσογλου ανέφερε την Ελλάδα

 


Οκτώβριος 14, 2020. 16:11

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε με έντονη ύφος στην κριτική του συναδέλφου του από τη Σουηδία, Ανν Λίντε, για την κατάσταση στην ελευθερία του λόγου στην Τουρκία και την άρνηση της Άγκυρας για απόσυρση των  στρατευμάτων της από τη Συρία,  όπως σημειώνουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.


Η συνέντευξη τύπου των δύο Υπουργών πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα. Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος αντέδρασε έντονα, είπε ότι η Σουηδία επιμένει ότι η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία και επίσης  ότι ( η Σουηδία)  υποστηρίζει την αυτονομία των Κούρδων.

«Θα ήθελα να ρωτήσω: για λογαριασμό ποιανού λέτε στην Τουρκία να φύγει από τη Συρία ή προειδοποιείτε την Τουρκία; 

»Αν είστε τόσο ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί να μην επικρίνετε την Ελλάδα, τουλάχιστον, μία φορά;»,  είπε, κατηγορώντας τη Στοκχόλμη ότι κλείνει τα μάτια στην υποτιθέμενη σκληρή μεταχείριση των μεταναστών από τις ελληνικές αρχές (στη Λέσβο).

Σε απάντηση, η Λίντε είπε ότι ήρθε στην Τουρκία ως φιλοξενούμενη και θα προτιμούσε να μην συζητήσει επίμαχα θέματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Ελπίζω, απλά, ότι όλοι (οι πολίτες) στην Τουρκία θα έχουν την ευκαιρία (τη δυνατότητα) να εκφράσουν τις απόψεις τους, με τόση ειλικρίνεια όσο εσείς, ως υπουργός», απάντησε, ήρεμα,  η Σουηδή  Υπουργός Εξωτερικών.

Rossiyskaya Gazeta, Regnum

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr