Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Πρωθυπουργός Αρμενίας: Συντριπτικό πλήγμα στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν


Οκτώβριος 7, 2020. 22:48

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν μίλησε σε συνέντευξή του στο RBC για τις επιτυχίες του Αμυντικού Στρατού της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (NKR) στην περιοχή του Τζεμπραγίλ (πόλη νότια της πρωτεύουσας του Καραμπάχ - Στεπανακέρτ).


Το σχέδιο του στρατού της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν να αποσυρθεί στη γραμμή Τζεμπραγίλ και να δελεάσει μεγάλες δυνάμεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν να έρθουν εκεί.

«Χθες το απόγευμα μπήκαν εκεί σε μεγάλες ομάδες, πολύ μεγάλες δυνάμεις, και σήμερα το πρωί έχουν υποστεί ένα συντριπτικό χτύπημα και η επιχείρηση προχωρά εξαιρετικά επιτυχημένα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Νομίζω ότι θα είναι η βασική στιγμή ολόκληρης της επιχείρησης. Σε αυτά τα λεπτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, τοποθετούνται τα θεμέλια, η πραγματική βάση για την τελική νίκη του στρατού του Καραμπάχ », πρόσθεσε ο Πασινιάν. 

Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του Αζερμπαϊτζάν καταστράφηκε και εγκαταλείφθηκε από τους στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν», είπε.

Σύμφωνα με πολεμικούς ανταποκριτές έγινε «μαζική φυγή του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο νότο».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr