Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ιταλία- Κατάρ: Συμφωνία για εκπαίδευση πιλότων


Νοέμβριος 13, 2020. 20:53

Διάφορα θέματα σχετικά με τη διμερή στρατιωτική και τεχνική βιομηχανική συνεργασία Ιταλίας- Κατάρ,  αντιμετωπίστηκαν κατά την επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Άμυνας Λορέντζο Γκουερίνι στη Ντόχα, γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε μια σημαντική τεχνική συμφωνία μεταξύ της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και εκείνης του Κατάρ περιλαμβάνεται η εκπαίδευση πιλότων στο International Flight Training School  (IFTS).

Η  πενταετής τεχνική συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, που υπεγράφη από τους επικεφαλής του προσωπικού των αντίστοιχων αεροπορικών δυνάμεων, θα διέπει το νομικό καθεστώς και τα προφίλ ευθύνης που συνδέονται με την παρουσία και την εκπαίδευση των Καταριανών στις ιταλικές βάσεις οι οποίοι προορίζονται για τις γραμμές μάχης της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ.

Με αυτήν τη συμφωνία, επομένως, αυξάνεται η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ιδίως μεταξύ των δύο Πολεμικών Δυνάμεων, στην οποία το προσωπικό και τα εκπαιδευτικά συστήματα της 46ης Αεροπορίας της Πίζας εμπλέκονται σε αυτήν.

Η πρωτοβουλία IFTS προκύπτει από τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Leonardo SpA για την κατασκευή ενός προηγμένου κέντρου εκπαίδευσης πτήσεων, το οποίο θα αποτελέσει τη διεθνή αναφορά στην εκπαίδευση στρατιωτικών πιλότων από τη Φάση IV (Advanced/Lead-In to Fighter Training).

Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας και συνέργειας για το σύστημα χωρών που μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της Πολεμικής Αεροπορίας και των χωρών εταίρων για την εκπαίδευση των πιλότων τους.

Aeronautica Militare

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr