Σκόπια: Αντικατάσταση του παλαιού οπλισμού στο στρατό με νέο


Νοέμβριος 13, 2020. 21:53

Σκόπια.

«Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για πλήρη ένταξη στις δομές της Συμμαχίας», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σε τηλεδιάσκεψη στο ετήσιο συνέδριο για την ένταξη της χώρας στις αμυντικές δομές του ΝΑΤΟ.

 Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Βάσκο Γκουρτσινόφσκι και ο υποστράτηγος Αζίμ Νουρεντίν.

 

Όλες οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη

 

Η Υπουργός ενημέρωσε και πρόσθεσε ότι τα στρατηγικά σχέδια έχουν εγκριθεί, το σχέδιο για σταθερό προϋπολογισμό άμυνας και αύξηση των κονδυλίων στο 2% του ΑΕΠ έως το 2024 υλοποιείται, όπως ακριβώς και οι πολύ σημαντικές προμήθειες νέου και σύγχρονου εξοπλισμού.

«Όσον αφορά την ικανότητα, μετά από 11 χρόνια στασιμότητας, ξεκινήσαμε μια ολοκληρωμένη διαδικασία εκσυγχρονισμού. Μέχρι το 2028, σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε 22 έργα που θα αντικαταστήσουν τον παλιό οπλισμό με νέο και σύγχρονο εξοπλισμό, που στοχεύουν κυρίως στην Ελαφριά Ομάδα Μάχης Πεζικού, στη δηλωμένη ικανότητα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Σεκερίνσκα τόνισε ότι «η Βόρεια Μακεδονία παραμένει με τους συμμάχους της, στην αποστολή στο Αφγανιστάν και η ισχυρή δέσμευσή μας για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα μπορεί να φανεί μέσω της νέας αξίας της συμβολής της Βόρειας Μακεδονίας στην αποστολή KFOR στο Κοσσυφοπέδιο» –«επί του παρόντος 44 μέλη του Στρατού εργάζονται εντός της KFOR , και το 2021 σκοπεύουμε να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό σε 180 μέλη», όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr