Τρομοκρατία: Από το Τέτοβο ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη


Νοέμβριος 3, 2020. 19:02

Σκόπια.

Η αυστριακή αστυνομία, μέσω της Ευρωπόλ, υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για συνεργασία και πληροφορίες σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στη Βιέννη, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η αυστριακή αστυνομία απέστειλε μέσω της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Europol), αίτημα συνεργασίας και ενημέρωσης σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη προς την αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως έγινε γνωστό, ένας από τους δράστες της επίθεσης καταγόταν από την πόλη Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ επιβεβαίωσε ότι η επίθεση στο κέντρο της Βιέννης πραγματοποιήθηκε από τον ισλαμιστή τρομοκράτη Κιουτίμ Φεϊζουλάι, ο οποίος είχε καταδικαστεί στις 25 Απριλίου 2019 σε 22 μήνες φυλάκιση, επειδή προσπάθησε να ενταχθεί στην τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού κράτους -ISIS που λειτουργούσε στη Συρία.

Σύμφωνα, επίσης,  με την αυστριακή «Heute» ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νεχάμερ ανέφερε ότι τουλάχιστον τέσσερα είναι τα θύματα και 17 τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης.

Ανέφερε ακόμη ότι έχουν γίνει έρευνες σπιτιών στη Βιέννη και την Κάτω Αυστρία και συνελήφθησαν 14 άτομα.

Ο Νεχάμερ αναφερόμενος για τον δράστη δήλωσε ότι είχε διπλή υπηκοότητα Αυστρίας- Βόρειας Μακεδονίας, μετέφερε ένα κοντόκανο Καλάσνικοφ, ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι ως «εργαλεία δολοφονίας».

Είχε απελευθερωθεί από τη φυλακή νωρίτερα από ό, τι προέβλεπε η ποινή του.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr